Diyarbakır, Diyarbakır olalı böylesi görülmedi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SANAYİCİ iş insanı Medeni Dilek’in, yeniden var olma hikayesini anlattığı, “Tok Evin Aç Kedileri” adlı kitabı okuyucu ile buluştu. Diyarbakır tarihinde ilk kez okurlar, kitap imzalatmak için saatlerce uzun kuyrukta bekledi. Kitap gelirinin depremzede öğrencilere hibe edileceğini belirten Yazar, Medeni Dilek, “Kitabımızla ilgili başlattığımız sosya sorumluluk projesi kapsamında Türkiye genelinde 100 üniversitede, 100 bin öğrenci ile bir araya gelerek söyleşiler yapmak ve bu üniversitelere toplam 100 bin kitap dağıtmayı hedefliyoruz” dedi.

Yüzlerce kişi kitap imzalatmak için sırada beklerken, bir o kadarı da AVM’nin diğer katlarında ellerinde kitaplarla bekledi.

İFLASI YAŞADI, YILMADI 300 KİŞİNİN ÇALIŞTIĞI FABRİKA KURDU
Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi 1. Etap, 1. Cadde üzerinde mutfak ve kapı mobilyası üretimini yapan ve bu alanda yerli bir marka üreten Alvero Mobilya Fabrikasının sahibi Medeni Dilek, Doğan Kitap’ın Ceylan Karavil AVM’de düzenlediği imza gününde okurlarıyla buluşmanın heyecanını yaşadı. Medeni Dilek, iflası yaşayan ve daha sonra kurmuş olduğu şirkette başlayan ama giderek genişleyip ülkemizdeki ve dünyadaki açgözlülüğe kadar uzanan gerçekleri içinde bulunduruyor. İflasına rağmen Dilek Ailesinin büyüğü ve iş ortağı Mehmet Dilek’in de büyük desteklerini alan Medeni Dilek’in bu kitapta anlattığı gerçekler de gençleri, gelecek nesilleri, gelecekte babadan şirket devralacak, kardeşiyle, ailesiyle, akrabasıyla ya da başkalarıyla ortak çalışan herkesi etkileyecek türden.

Yazar Medeni Dilek, ilk kitabını torunu Muhamed Emir’e, babalar gününde hediye olarak kendi kitabını imzaladı. Muhammed Emir de, büyükbabasından aldığı bu hediyeyi, babası Ümit Dilek’e hediye etti.

SANAYİCİ ARKADAŞLARI YALNIZ BIRAKMADI
Pazar günü saat 15.00’de Doğan Kitap organizasyonu ve Ceylan-Karavil AVM’nin de destekleriyle, girişte oluşturulan platformda okurlarıyla buluşan Dilek, gördüğü ilgi karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Diyarbakır tarihinde ilk kez, okurlar kitap imzalatmak için saatlerce uzun kuyrukta bekledi. İmza gününde sanayici iş insanı arkadaşlarının da yalnız bırakmadığı Dilek, büyük bir özveriyle herkesin kitabını sevgiyle imzalayarak bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. İş insanı, sanayici ve çiçeği burnunda yazar Medeni Dilek, Diyarbakır tarihinin 40 yıllına tanıklık etmiş ve dondurduğu fotoğraflara yeniden hayat vererek, şahit olduğu birebir olayları, bazen dram, bazen trajik ve bazen de komik bir dille, “Tok Evin Aç Kedileri” kitabında anlatıyor.

İmza gününde, kendisine büyük destekleri bulunan Aile Büyüğü ve ortağı Mehmet Dilek (sol başta) ve iş insanı arkadaşları,
Medeni Dilek’i yalnız bırakmadı.

DİYARBAKIR’IN SON 40 YILLIK FOTOĞRAFI
Yaklaşık bir yıldan beri bu kitap üzerinde çalıştığını ve profesyonel editörlerden destek aldığını belirten Dilek, “Klasik yazar söylemlerinden uzak durmaya dikkat ediyorum. Ben öncelikle Diyarbekirli, sonra yeni yeni yazar olmaya çalışan bir iş insanıyım. Çok heyecanlıyım. Tok Evin Aç Kedileri kitabımda anlattıklarım, yaşadığımız kentin, Kadim Diyarbekirimizin son 40 yıllık fotoğrafıdır. Bu fotoğraflara tamamen benim gözümden bakacaksınız. Farklı ülkelerde edindiği tecrübelere de dayanarak gördüm ki, aslında coğrafya bir kaderdir ve nereye gidersem gideyim bütün yollarım beni Diyarbakır’a getirdi, bütün kapılarım Diyarbakır’a açıldı” dedi.

Diyarbakırlı fenomen Xalê Kemal de, imza gününde iş insanı Medeni Dilek’e destek verdi.

YÜZLERCE KİŞİ KUYRUKTA, BİR O KADARI ÜST KATTA BEKLEDİ
Kitapta; Diyarbakır hakkında mitolojik, sosyolojik, kültürel ve sanatsal tespitleri içeren birbirinden farklı insan hikayelerinin yer aldığına dikkat çeken Dilek, gösterilen ilgi karşısında memnuniyetini dile getirerek, şunları söyledi:
“İmza gününden önceki akşam sabaha kadar neredeyse uyumadım diyebilirim. Çok heyecanlıydım. Kitap imzalamaya kimse gelecek miydi? Kaç kişi gelir, gazeteci ve basının ilgisi olacak mıydı? Sanayici dostlarım yanımda olacak mıydı? Bunun gibi bir çok soruna cevap ararken sabahı ettim. Pazar günü imza saatinde yayınevi yetkilileriyle birlikte geldik buraya. Onlara da ilgi ve alakalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Burada gördüğüm ilgiyi bütün samimiyetimle söylüyorum; hiç bir yerde görmedim. Ve bu ilginin hiç bir yazara da kısmet olduğunu düşünmüyorum. Yüzlerce kişi aşağıda kitap imzalatmak için beklerken, yüzlercesi de yukarıda, sıranın kendilerine gelmesini beklediğini gördüm. Bu ilgi beni hem şaşırttı hem hoşuma gitti. Tok Evin Aç Kedileri kitabımın gelecek nesillere örnek ve yol gösterecek bir rehber olacağını umuyorum.”

Tok Evin Aç Kedileri adlı kitabı alan Diyarbakırlı okurlar, imzalatmak için kuyruk oluşturdu.

GELİRİ DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE
Gelirinin tamamının, deprem bölgesinde öğrenciler yararına harcanacağını ifade eden Dilek, “Bu kitabın tüm gelirlerini deprem bölgesindeki öğrencilere hibe edilecek. Öğrencilere defter, kırtasiye malzemesi, bilgisayar ve benzeri ihtiyaçların alımında kullanılacak” diye konuştu.

İmza gününde, mesai arkadaşı Leylan Ebik (Solbaşta) de Dilek’i yanlız bırakmadı.

HEDEF: 100 ÜNİVERSİTE, 100 BİN KİTAP, 100 BİN ÖĞRENCİ
Tok Evin Aç Kedileri ile ilgili aslında bir sosyal sorumluluk projesi başlattıklarını ve bu çalışmayı da yayıncısı Doğan Kitap ile birlikte hareket ettiklerine dikkat çeken Dilek, “Bölgedeki üniversitelerle iletişime geçmek için bir proje ve plan dahilinde çalışma başlattık. Ekim ayında Türkiye genelinde 100 üniversitede çeşitli etkinlikler ve panellerle öğrencilere kitabın içeriğini anlatacağız. Gittiğimiz her üniversitede; 1000 olmak üzere toplam 100.000 bin kitap dağıtacağız. Bu üniversitelerde toplam 100 bin öğrenciyle buluşarak, söyleşi gerçekleştireceğiz. Her yıl 30 üniversite olmak üzere toplam 3 yıl sürecek bir proje dahilinde gerçekleştireceğiz. Hamburger ile yetiştirdiğimiz çocuklarımıza tandır ekmeğini anlatacağız. Yani yeni nesil yada Z kuşağına yaşadığımız tecrübeleri aktararak, ekonomik kalkınma yada herhangi bir zorluk karşısında nasıl bir tavır almaları gerektiğinin seçeneklerini sunacağız. Bu kitabı yazmama ön ayak olan ve sağlayan herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Mesai arkadaşları Barış Hacıoğlu ve eşi Çiğdem Hacıoğlu da Yazar Medeni Dilek’in yanında yer aldı.

Çocuklar da, büyükleriyle birlikte aldıkları kitapları Yazar Medeni Dilek’e böyle imzalatarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

AVM çalışanları genç kızlar da aldıkları kitapları imzalattıkları Yazar Dilek ile selfie çekerken.

Diyarbakır, Diyarbakır olalı böylesi görülmedi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin